Grafische Vormgeving

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen iets mee te delen. Voor een bedrijf is grafische vormgeving essentieel voor een goede communicatie en interactie met hun klanten of doelgroep. RKDmedia heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het doeltreffend vormgeven van o.a. folders, flyers, advertenties, reclameborden en nog veel meer. Alles wat een bedrijf aan reclameuitingen wil inzetten, kunnen wij perfect binnen de huisstijl vormgeven. Krachtig én doeltreffend!
 

Ook voor DTP-werk ben jij bij ons aan het juiste adres. 


RKDmedia werkt al jaren voor bedrijven en verenigingen wat betreft DTP. Of het nu gaat om de opmaak van een clubblad of van een jaarlijks terugkerende krant of magazine, RKDmedia zorgt er voor dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt.

Huisstijlontwikkeling

Als organisatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken bij jouw doelgroep en potentiële klanten. Je wilt een beeld dat past bij jouw imago. Een goede uitstraling in de vorm van een huisstijl is daarbij erg belangrijk. Het is het gezicht van uw bedrijf dat de juiste identiteit uitstraalt. RKDmedia begeleidt ondernemers op een duidelijke wijze naar de juiste uitstraling. 

Samen met onze ontwerpers en marketing specialisten komen we samen met jou tot een perfect resultaat, waarmee jij jaren vooruit kan en dat helemaal past bij jouw bedrijf. Jouw huisstijl is tenslotte jouw visitekaartje. 

Een huisstijl bestaat uit verschillende elementen:
  • Woordmerk: Het logo zoals bijvoorbeeld Google.
  • Beeldmerk: Het symbool dat verwijst naar de activiteiten of specifieke kenmerken van de onderneming, zoals de schelp van Shell.
  • Typografie: Het lettertype dat gebruikt wordt. Hiermee kan een onderneming een bepaald element benadrukken, zoals zakelijkheid door een lettertype als Helvetica of speelsheid door het gebruik van Cronos Pro.
  • Kleuren: Voor kleuren geldt hetzelfde als voor typografie. Met grijs straal je bijvoorbeeld zakelijkheid uit en met veel felle kleuren speelsheid.
  • Kenmerkende vormen: Bijvoorbeeld de golf onder Coca-Cola of de strepen van Adidas.

Maar hoe kom je tot een goede visuele identiteit? En wat komt er kijken bij het ontwikkelen van een huisstijl? We zetten de stappen hiernaast even op een rij. 

1. Strategie: wie zijn we?

Voordat we aan de slag gaan met het maken van ontwerpen is het van belang om stil te staan bij wat jij met de huisstijl uit wilt dragen. Tijdens dit proces kijken we naar de identiteit van jouw bedrijf. Naast de identiteit is het ook belangrijk om te weten welk beeld de doelgroep heeft van jouw bedrijf. 
 

2. Ontwerp: de visuele weergave

Wanneer de strategie bekend is, kunnen we beginnen met de ontwerpen. In deze fase houden we rekening met verschillende factoren, zoals kleurgebruik, typografie, lay-out, het logo en een eventuele slogan.
 

3. Implementatie: de lancering

Wanneer de ontwerpen klaar zijn kan de visuele identiteit worden doorvertaald naar verschillende media, zoals drukwerk, verpakkingen, bewegwijzering, website, belettering, etc. Om te zorgen voor samenhang tussen de verschillende media, is het van belang om de huisstijl in één keer door te voeren. Zo blijft de visuele uitstraling van jouw bedrijf op één lijn.
 

4. Evaluatie: past de huisstijl nog bij jouw bedrijf?

Het is belangrijk om regelmatig te evalueren of de huisstijl nog goed past bij de huidige identiteit en het imago van jouw bedrijf. Zo blijf je als organisatie meegroeien en kan het meeste effect uit de visuele identiteit gehaald worden. Vaak worden huisstijlen om de 10 jaar ververst of aangepast naar de nieuwe wensen.

Zo zorgen wij van RKDmedia dat jij trots kan zijn op jouw huisstijl en dat jouw bedrijf jouw klanten optimaal aanspreekt!

 

Webdesign is meer dan leuk uit laten zien

Wil jij een nieuwe website of jouw bestaande website updaten? Dan ben je bij RKDmedia aan het juiste adres. RKDmedia staat al 10 jaar in de omgeving Eindhoven bekend voor haar vooruitstrevende en functionele ontwerpen. Door de jarenlange ervaring in webdesign weten wij precies wat een bezoeker aantrekt aan een website.

Ook houdt onze webdesign afdeling alle nieuwe ontwikkelingen dagelijks bij, zodat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van de huidige stand van zaken qua webdesign.

Zo zijn onze ontwerpers gespecialiseerd in het zogehete responsive webdesign.


Responsive webdesign zorgt ervoor dat de opmaak van een website op allerlei apparaten geschaald wordt naar een passend formaat. De weergave wordt bepaald aan de hand van de beeldschermgrootte / resolutie. Een website is dan gebruikersvriendelijker voor mobiele- en tablet-gebruikers.

Bij een responsive webdesign wordt er voor elk apparaat (mobiel, tablet en computer) een opmaak en indeling ontworpen. Afbeeldingen en indelingen worden geschaald naar bepaalde breedtes.
 

Designers in Eindhoven, RKDmedia al 10 jaar een constante factor

Heb je interesse in onze internetdiensten of wil je graag meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Ook kun je ons bellen op 0495 – 593 551 of e-mailen naar info@rkdmedia.nl

Designers in Eindhoven, RKDmedia al 10 jaar een constante factor
Beoordeling: 5 /5 – 4 beoordelingen op Google